به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی دستور امروز حسن روحانی به وزیر ارتباطات هزینه اینترنت شبکه شاد برای مدارس دولتی و دانش آموزان رایگان شد و دانش آموزان می توانند بدون هیچ هزینه ای از شبکه اجتماعی شاد استفاده کنند. با توجه به اینکه امسال مدارس به دو صورت حضوری و غیرحضوری دایر می شوند رئیس جمهور از وزیر ارتباطات خواست تا دانش آموزان بتوانند رایگان از اینترنت شبکه شاد استفاده کنند.
رییس جمهور در جلسه امروز هیات دولت با بیان اینکه کلاسهای آموزشی امسال به دو شکل مجازی و حضوری انجام میشود، گفت: «امروز هم به سازمان برنامه و بودجه و هم وزارت ارتباطات دستور دادم که استفاده از شبکه شاد برای خانوادهها و دانشآموزان باید رایگان باشد و هیچ هزینهای پرداخت نشود.»
«حسن روحانی» اعلام کرد که مصرف هزینه اینترنت برای این سامانه باید رایگان باشد. او با اشاره به اینکه در مدارس خصوصی آموزش مجازی به شکل دیگری فراهم است تاکید کرده که دانش آموزان مدارس دولتی نباید هزینهای برای اینترنت پیام رسان شاد پرداخت نمایند.
گفتنیست شب گذشته وزیر ارتباطات در صفحه اینستاگرام خود خبر از ارائه جزییاتی در روزهای آغازین هفته آتی در قالب یک لایو اینستاگرامی داده و تاکید کرده بود که میخواهد بستههای آموزشی ویژه دانش آموزان را معرفی و تشریح نماید. او گفته بود:
«در مورد تصمیمات نهایی شده برای آموزش مجازی در سال تحصیلی جدید احتمالاً شنبه یا یکشنبه هفته آتی در یک برنامه لایو اینستاگرامی بستههای وزارت ارتباطات برای بسط عدالت آموزشی در فضای مجازی را به مردم معرفی و گزارش خواهیم کرد.»
پیش از این نیز اعلام شده بود که احتمالا اینترنت امسال دانش آموزان و دانشجویان رایگان نخواهد بود و قرار است دولت بستههای ویژهای برای این اقشار در نظر بگیرد. با این وجود دستور اخیر روحانی حکایت از این دارد که اینترنت مصرفی لااقل برای دانش آموزان مدارس دولتی باید رایگان لحاظ شود و باید دید که این موضوع تحقق خواهد یافت یا خیر.
بر اساس ماده ۳۰ قانون اساسی هزینه تحصیل برای دانشآموزان رایگان است. در واقع اصل ۳۰ قانون اساسی تاکید دارد وسایل آموزش باید به صورت رایگان تامین شود و اینترنت و حتی فراتر از آن یعنی در اختیار گذاشتن وسایل آموزش مجازی باید جزو وظایف دولت تلقی شود. با این حساب برخی از کارشناسان بر این باور هستند که رایگان شدن اینترنت پلتفرم شاد حداقلیترین کار ممکن در راستای قانون اساسی کشور است.
شایان ذکر است در لایحه بودجه سال ۹۹ کشور اعلام شده بود که به منظور توسعه خدمات الکترونیکی از جمله هوشمندسازی مدارس اقدام کند و منابع مورد نیاز جهت سرمایه گذاری بخش دولتی تا مبلغ ۵ هزار میلیارد ریال از از محل اعتبارات دولت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و منابع داخلی شرکتهای تابعه با تایید سازمان برنامه و بودجه کشور تامین شود. در این لایحه ذکر شده که وزارت ارتباطات با همکاری شرکتهای تابعه خود این کار را انجام دهد. چندی پیش نیز این وزارتخانه در همین راستا شبکه هوشمند سازی دانا را راهاندازی کرده بود.